Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active Acum este Vin Aug 14, 2020 10:01 pmRăspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
[Tutorial] Administrare Server CS 1.6 
Autor Mesaj
Membru
Avatar utilizator

Membru din: Joi Iun 16, 2016 3:49 pm
Mesaje: 54
Steam ID: -
Skype ID: -
Yahoo ID: likidlikid
Server Preferat: Cs.Playcs.ro
Incepem cu inceputul , comanda de logare default a adminelor in amxx este :
"setinfo _pw parola" (cu spatiu dupa setinfo si cu spatiu dupa _pw)

Comenzile sunt scrise in consola in modul urmator :
amx_<comanda> <optiune1> <optiune2> [optiune3]

Fragmentul notat cu <> este necesar iar cel cu [] este tehnic optional

Comenzi de baza

amx_slay <player> - ucide un jucator . De folosit in cazurile in care un jucator nu pune bomba si se scurge timpul rundei sau trebuie sa trimita poze pe mess dar el inca joaca .

amx_kick <player> - scoate un jucator de pe server . De folosit in cazul in care un jucator este afk

amx_slap <player> [valoare] - da un imbold jucatorului cu valoarea de damage aleasa , default 0 . De folosit cand un jucator sta la panda si nu pleaca dupa bomba pentru a-l face atent .

amx_say <mesaj> - comanda similara cu originalul say , doar ca putin mai speciala si fara limita de spam din pacate . Comanda folosita in cazul in care aveti de facut un anumit anunt , cum ar fi sa anuntati tero sa puna bomba sau ct-erii sa mearga la defuse , sau pe harti speciale ca sunt interzise anumite lucruri.

amx_tsay [culoare] <mesaj> - comanda hud in stanga ecranului , deasupra scrisului , se poate folosi si cu o culoare , de exemplu: "amx_tsay yellow <mesaj>" , dar puteti sari peste fiindca nu este neaparat necesara . Mesajele de acest gen sunt folosite pentru acelasi lucru ca si cele de la amx_say ,dar si pentru anuntat playerii cand le sunt facuse ss-uri , pentru a ii face mai atenti .

amx_csay [culoare] <mesaj> - comanda hud in centrul ecranului , in partea de sus , se poate folosi si cu o culoare similar cu tsay . Comanda nu trebuie folosita foarte des fiindca mesajele de acest gen ies prea mult in evidenta si nu sunt recomandate , folosita doar foarte rar cand un anumit jucator nu vede in nici un alt fel cand i se atrage atentia pentru o anumita incalcare a regulii sau o anumita greseala .

amx_chat <mesaj> - Comanda de comunicare intre admini , e ca si say-ul doar ca e vizibila doar de admini . Comanda folosita doar pentru diversele discutii de administrare , nu pentru dezvaluirea pozitiilor playerilor , pentru asta exista sayteam .

amx_psay <player> <mesaj> - Trimite mesaje private oricarui admin/jucator de pe server , atentie fiindca lungimea maxima a mesajului poate fi considerabil redusa de dimensiunea nick-ului playerului . Folosita pentru a trimite informatii care nu le vrei stiute de alti jucatori/admini de pe server , cum ar fi id-ul de mess asta in cazul in care tii la confidentialitatea lui .

sayteam@ <mesaj> - Comanda de report in principal , poate fi folosita si de playeri pentru a trimite mesaje spre chat-ul adminilor , dar folosita de un admin se transforma in amx_chat , comanda explicata mai sus .

say@ [culoare] <mesaj> - Comanda scurtatura ca si sayteam@ , doar ca pentru amx_tsay , de adaugat ca aici pentru mesaj colorat trebuie scrisa doar initiala culorii , exemplu : say@ y <mesaj> si o sa trimita un mesaj scris cu "yellow" .

say@@ [culoare] <mesaj> - Comanda scurtatura pentru amx_csay , similara cu say@ .

amx_vote <Intrebare> <raspuns1> <raspuns2> [raspuns3] [raspuns4] - Comanda care porneste un vot total programabil , poti alege intrebarea si minim 2 raspunsuri . Exemplu : amx_vote "Ce zi e azi ?" "Luni" "Marti "Duminica" "Nu stiu!" . Acest tip de vot se poate folosi pentru aproape orice , important e sa nu jigneasca integritatea morala a jucatorilor sau sa provoace certuri .

amx_votemap <harta1> <harta2> <harta3> <harta4> - Comanda de vot pentru harti , se poate nominaliza minim o harta desi nu e recomandat . Se recomanda 3-4 harti la vot , sa nu existe discutii ca adminul a pus doar ce harta a vrut el la vot .

amx_cancelvote - Comanda care functioneaza doar dupa pornirea unui vot cu comanda amx_votemap , si ceea ce face v-ati prins , anuleaza votul in curs nemaiafisand rezultatul voturilor .
A se folosi doar in cazul in care ati gresit un vot si vreti sa reintroduceti datele , doar god-zii au teoretic dreptul sa opreasca voturile necorespunzatoare nelansate de ei , pentru a nu isca certuri .

amx_ss <player> <numar> - face poze unui jucator , numarul pozelor fiind decis de admin , minim si recomandat - 3 poze . Comanda se foloseste dupa ce urmaresti un jucator si inca nu esti lamurit daca e sau nu codat . Daca nu raspunde dupa ss-uri trebuie sa il astepti pana ce iese singur de pe server rezultand ca a fost codat , a nu se da ban niciodata daca suspectul e inca pe server dar nu raspunde fiindca poate fi afk . Daca suspectul da id-ul dar nu intra deloc pe mess si eventual iese si de pe server primeste ban , dar adminul trebuie sa ii trimita pe mess link-ul forumului si sa il anunte sa faca cerere unban la acea adresa postand pozele facute pentru a primi unban , luati mereu in considerare faptul ca sunt foarte multi care inca nu stiu sa intre pe forumuri sau sa trimita poze , explicati mereu procedeul daca este necesar .

amx_map <harta> - schimba instant in harta aleasa . Comanda nu se foloseste niciodata fara a te baza pe un vot , fie al serverului , fie al unuia dintre admini , pentru a sti parerea playerilor de harta pe care o bagi .

amx_banip <durata> <nume> <motiv> - Banare in stilul amxbans , atentie la ordine fiindca difera de originalul ban in care intai se punea nick-ul si apoi durata . Atentie , mereu trebuie mentionat un motiv in cadrul comenzii , chiar daca practic e optional , aici e absolut necesar pentru ca lista banurilor e publica . Comanda nu se foloseste niciodata direct , intai trebuie facut un demo foarte atent daca jucatorul foloseste aim , sau wall putin mai pe fata , iar daca ascunde foarte bine trebuie facute poze .
De adaugat ca banurile permanente nu se dau decat pentru cod si reclama la alte servere intentionata (nu bind) dar evident trebuie facuta o poza la consola acolo unde jucatorul a facut reclama , pentru a avea motivul banului la cerere , banul permanent se trece cu durata 0 .

amx_showip - Arata ip-urile jucatorilor online . Comanda este necesara pentru a avea ip-ul unui suspect de coduri inainte de verificare , desi se poate afla si dupa ce a iesit prin comanda urmatoare .

amx_last - Arata ip-urile jucatorilor deconectati recent . Necesar pentru a putea obtine ip-ul unui jucator pentru banare in caz ca a iesit fara sa prezinte ss-urile .

amx_addban <ip> - Baneaza un ip de la distanta , nu e necesar ca jucatorul sa fie pe server . Difera intre accese totusi , adminii fara rcon nu pot bana decat jucatorii deconectati recent (prezenti in lista amx_last) , iar cei cu rcon pot bana absolut orice ip . Atentie ca banurile date cu comanda asta nu apar in lista web a banatilor , si nu e recomandat sa fie folosita decat de god-zi la banarea jucatorilor iesiti de mult timp de pe server , de moderatori e recomandat sa fie folosita doar urmatoarea comanda.

amx_bandisconnectedmenu - Comanda meniu din amxbans . Asta e singurul mod in care poti bana un jucator deconectat recent si sa apara in lista web a banarilor cu amxbans . E un fix pentru addban inclus in amxbans , diferenta e ca prin asta nu se pot bana ip-uri la alegere ci doar clientii deconectati recent .

amx_nick <nume actual> <nume dorit> - Comanda prin care poti schimba nick-ul unui jucator . Folositoare atunci cand nick-ul unui jucator e jignitor sau face involuntar reclama la un alt server , folosirea aceste comenzi e primul lucru care ar trebui facut in acest caz , daca nu intelege puteti recurge la comenzi precum kick sau ban temporar .

amx_who - Comanda prin care poti vedea adminii serverului , pe unele servere e valabila doar adminilor .

amx_gag <nume> [durata] - Comanda pentru blocarea chat-ului unui jucator . Mare atentie , pe alte servere comanda gag bloca doar say si sayteam , pe unele servere blocheaza si comanda de report (u@) , asa ca nu va asteptati sa va raspunda in vreun fel un jucator cu gag . Durata nu este neaparat necesara (jucatorul primeste automat 10 minute gag daca durata nu e trecuta) , dar e recomandat sa o modificati in functie de injuriile aduse de jucatorul in cauza , daca insulta nu e foarte grava si mai degraba o gluma proasta puneti durata de 3-5 minute , daca insulta e mai grava puteti pune 10-15 minute . Durata se trece in secunde , asa ca mare grija cat tastati .
Exemplu : amx_gag nume 300 , pentru gag jucatorului 'nume' timp de 5 minute .

amx_ungag - Scoate gag-ul unui jucator chiar daca comanda initiala de gag nu a fost executata de tine . Atentie totusi , mai bine vorbiti cu adminul care a dat gag-ul daca considerati ca nu a fost in regula , ca sa nu apara certuri nedorite .

amx_teammenu - Comanda meniu pentru mutarea jucatorilor dintr-o echipa in alta . O puteti folosi atunci cand faceti poze unui jucator sa il mutati inapoi la joc , din cauza ca PTB-ul cateodata interzice asta cand sunt mai mult de 28 jucatori pe server .

Comenzi optionale

/restart - Comanda de restartare a rundei , chiar daca e comanda chat e valabila doar adminilor .

amx_rr <numar> <delay> - Restarteaza harta de x ori cu un delay de y secunde . Comanda nu este recomandata dar daca o folositi incercati sa puneti valoare cat mai mica , maxim 2 la numar/delay .

[b]amx_votekick <nume> - Porneste un vot pentru a decide daca jucatorul ales primeste kick sau nu , kick-ul se face automat de server cand votul se finalizeaza .

amx_voteban <nume> - Similara cu votekick doar ca jucatorul primeste ban pe o perioada destul de lunga (nu permanenta) daca votul iese da .

amx_votemapmenu - Comanda meniu pentru vot , ruda cu amx_votemap , doar ca aici puteti alege dintr-o lista hartile care le vreti la vot . Atentie , acest tip de vot nu poate fi oprit cu comanda amx_cancelvote asa ca mare grija ce harti alegeti , se considera ca avand o lista in fata nu puteti gresi votul.

amx_slaymenu / amx_kickmenu / amx_banmenu / amx_unbanmenu / amx_mapmenu - Comenzi meniu , nu stiu exact cate sunt , difera de server si versiunea amxx instalata , similare cu votemapmenu , lista completa a comenzilor menu o puteti gasi prin comanda urmatoare.

amxmodmenu - Comanda suprema a meniurilor amxx , puteti practic naviga prin comenzi cu aceasta comanda , foarte mare atentie fiindca puteti bana involuntar pe cineva neapasand tasta corespunzatoare , sa nu credeti ca e foarte usor doar pentru ca aveti optiunile in fata .

/maps - Comanda nu neaparat de administrare , dar e foarte folositoare adminilor pentru a afla lista hartilor de pe server , este totodata accesibila si jucatorilor . Recomandat sa o tastati in consola fiindca veti afla intotdeauna lista intreaga a hartilor .

amx_restrict on/off <item> - Comanda semi-meniu destul de complexa de restrictionare a armelor . Exemplu de folosire : amx_restrict on awp , si ca sa scoateti restrictia scrieti amx_restrict off awp , sau amx_restrict on hgren , amx_restrict off hgren pentru restrictie pe grenada he .
Toate denumirile folosite de comanda le puteti gasi in meniu dupa tastarea comenzi amx_restrict .

Comenzi complexe

amx_cvar <parametri> - Comanda prin care poti umbla la setarile serverului , cum ar fi durata hartii , durata rundei , etc . Pun mai jos o mini lista de comenzi uzuale :
-amx_cvar mp_timelimit <timp> - durata hartii
-amx_cvar sv_restart 1 - restarteaza harta intr-o secunda
-amx_cvar allow_spectators <1/0> - daca permite sau nu spectatori
-amx_cvar sv_password <parola> - seteaza o parola pe server
-amx_cvar sv_unlag <1/0> - comanda de lag (care n-a mers niciodata ! ^^)
-amx_cvar freezetime 1 (recomandat pentru server public) - timp de asteptare pana incepe runda .
-amx_cvar mp_limitteams <numar> - limita de jucatori in echipa .
-amx_cvar sv_voiceenable <1/0> - daca permite sau nu microfonul pe server .
-amx_cvar mp_friendlyfire <1/0> - daca se pot ataca coechipierii intre ei sau nu .
-amx_cvar autoteambalance <1/0> - 1 pentru a porni auto balanta echipelor pe server (0 daca ruleaza PTB)
-amx_cvar buytime <timp> - timpul alocat cumparaturilor la inceput de runda
-amx_cvar c4timer <timp> - timpul in care explodeaza bomba dupa amorsare
-amx_cvar startmoney 800 (recomandat) - cu cati bani se incepe meciul
-amx_cvar mp_roundtime <timp> - durata unei runde .
-amx_cvar amx_nextmap <harta - schimba urmatoarea harta .

amx_rcon <parametri> - Comanda inrudita cu amx_cvar doar ca trimite comenzile direct in server , astfel incat nu mai apar nici in chat . Plus de asta poate fi folosita absolut orice comanda prin comanda asta pentru a o face "invizibila" .
Exemplu : amx_rcon amx_kick <player> , jucatorul va lua kick de la numele serverului ca si cum comanda ar fi fost executata din consola , nu de la adminul care a folosit comanda .
Mare atentie pentru toti cei care au acces la asa ceva , combinarea comenzii rcon cu comenzi de genul exec @all , pot cauza crash serverului , incercati sa nu "testati" asemenea lucruri nici macar din curiozitate :)

amx_exec <nume> <comanda> - Comanda originala admin_execclient de pe admin mod , recreata pentru amxmodx , face cam tot ce facea si pe admin mod doar ca aici nu mai poti folosi comanda pe alti admini care au acces la highlander :D , cine stie stie :) .
Exemplu de folosire : amx_exec nume "rate 25000" , executa comanda 'rate 25000' in consola jucatorului nume . E folositoare in cazul in care un jucator are lag , ii puteti aranja configul de pe server prin cateva comenzi , sau ii puteti distruge configul in cateva comenzi , depinde de scop si situatie , n-o sa intru in detalii .

amx_fuckoff <nume> - Comanda arhi-cunoscuta , ii da configul peste cap prin bind-uri pe o mare majoritate din taste cu comanda kill .

amx_censure <nume> - Similar cu fuckoff doar ca la executarea comenzii il scoate din joc . Ii scade ratele la minim si ii provoaca un lag imens dupa conectare .

amx_smash <nume - Ii face lag ca si censure doar ca nu il scoate din joc .

amx_spank <nume> - Ii face jucatorului poze pana cand iese din joc sau i se umple hardul .

amx_pimpslap <nume> - Face jucatorul sa se ridice la un metru de pamant si sa se invarta incontrolabil .

amx_screw <nume> - Inverseaza butoanele jucatorului , stanga-dreapta , sus-jos .
Atentie , toate comenzile de "distrugere" NU sunt recomandate , majoritatea provoaca lag si la actual nu mai au aceeasi eficienta ca la inceput cand au aparut , toata lumea stie cum sa scape de ele . A nu se folosi decat pe codatii cu ip rutabil care reintra dupa ban .

Daca aveti completari (necesare) scrieti in continuare si o sa editez in primul post desi nu mai frecventez forumurile atat de mult .
NOTA : Tutorialul nu are nici o legatura cu pluginurile optionale pe care le-ati putea pune pe server ci doar ce e necesar sau foarte folosit .

_________________
Cod:
Simt cum renaste sentimentul national, normal
Pacat ca-i vorba de o alta tara si eu nu-s rational
Traieste din minciuni, banii sunt foarte buni
Aduna 10 fraieri si prefa-te ca le faci minuni.


Joi Iun 16, 2016 8:58 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat E-mail
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 1 mesaj ] 

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.
Translation/Traducere: phpBB România
phpBB SEO